Annons

Max Martin donerar 250 000 kronor

Musik • Publicerad 24 september 2021
Max Martin har hittills donerat en miljon kronor till stiftelsen Musikbojen. Arkivbild.
Max Martin har hittills donerat en miljon kronor till stiftelsen Musikbojen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den världskända svenska musikproducenten och låtskrivaren Max Martin donerar ytterligare 250 000 kronor till stiftelsen Musikbojen, som han själv är medgrundare till.

Stiftelsen arbetar för att ge barn och unga tillgång till musikterapi. Hittills har Max Martin donerat en miljon kronor sedan starten 2017.

Annons

"Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt. Musikbojens syfte är att skapa förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska må bättre genom tillgång till musikterapi", säger Max Martin i ett pressmeddelande.

Fram till april 2021 har Musikbojen varit med och behandlat fler än 820 barn och utfört 5 100 terapisessioner. Deras verksamhet finns på bland annat Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska barnsjukhuset, barn- och ungdomspsykiatrin samt barnhabiliteringen i Norrtälje.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons