Annons

Markoolio: "Mamma är rätt filterlös"

Här kommer nästa tv-stjärna i familjen Lehtosalo.
Markoolios mamma Irma.
Nöje • Publicerad 10 januari 2023
Marko Lehtosalo tror att hans mamma Irma kan bli en tv-stjärna. Pressbild.
Marko Lehtosalo tror att hans mamma Irma kan bli en tv-stjärna. Pressbild.Foto: TV4
Marko Lehtosalo hjälper sin mamma att bygga ett nytt hus i "Marko och Irma" på TV4 i vår. Arkivbild.
Marko Lehtosalo hjälper sin mamma att bygga ett nytt hus i "Marko och Irma" på TV4 i vår. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén/TT

Hans mamma har alltid varit en stor del av Marko Lehtosalos liv och karriär. Irma Lehtosalo har blivit omnämnd i sommarprogram och i sin sons självbiografi.

Nu träder hon fram som tv-stjärna i den nya realityserien "Marko och Irma", som har premiär på TV4 den 12 januari. I programmet hjälper Marko Lehtosalo sin mamma att bygga ett nytt hus.

Annons

– Bakgrunden är att jag köpte ett hus åt henne på Ingarö för tolv år sedan. Men sedan upptäckte vi att huset var angripet av mögel, så det började rinna i näsan och klia i ögonen, berättar Marko Lehtosalo.

Huset fick rivas och ett nytt ska byggas. Realitykonceptet går ut på att mamma Irma har rätt tydliga idéer om hur huset ska se ut och hur det ska inredas. Sonen Marko försöker hjälpa till med ett öga på budgeten och hantverkarna, samt en mer modern syn på inredning.

Men Irma säger vad hon tycker. Det upptäckte Marko Lehtosalo när han började ta med henne i filmer han lade upp på Youtube.

– Då märkte vi att hon har det i sig. Hon är rätt filterlös och det funkar mycket bra.

Det kan vara en ny tv-stjärna vi ser födas, anar Marko Lehtosalo. Hon verkar "gå genom rutan".

– När jag lägger upp grejer med henne på mitt Instagramkonto så märker jag att det sticker i väg. Folk gillar henne för hon har någonting som många vill ha, men som de inte vågar ha, som filterlösheten. På gott och ont.

På senare år har Marko Lehtosalo varit öppen med sin jobbiga barndom, uppvuxen i en förort till Stockholm utan en pappa och med misshandel och alkohol i hemmet. Han berättar att det har varit hans mamma som uppmuntrat honom att berätta.

Deras relation har blivit starkare på senare år.

– Den har alltid varit bra, egentligen. Morsan har både varit min mamma och min pappa, för jag har vuxit upp utan far. Jag har aldrig känt att jag skulle ge upp på henne utan min tanke var att det skulle bli bra någon gång och det blev det ju, säger han.

TT: Kan det bli fler program med din mamma och dig?

Annons

– Det vore kul, men jag tror morsan är rätt trött nu. Jag lurade in henne i det här och sade att vi bara skulle filma två gånger i veckan, men det blev mycket mer, säger Marko Lehtosalo och skrattar. Så om det nu ska pratas om en ny säsong kan jag inte nämna det än. Det måste vänta.

Fakta: Mer av Marko Lehtosalo i vår

Marko Lehtosalo är även aktuell i SVT:s "Bäst i test" där han ingår i den fasta panelen i vår. Han arbetar också med ny musik efter att ha turnerat flitigt under 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons