GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Maria Nilsson Thore skriver fint om rädsla och tålamod

Oavsett hur stor eller liten man är kan man bli rädd för det okända. Men om man bara har tålamod så brukar det bli bra till slut. Det är slutsatsen i Maria Nilsson Thores nya bilderbok ”Plopp!”.
Litteratur • Publicerad 28 augusti 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Maria Nilsson Thore är mästare på att skildra små vardagsäventyr och barns lek i nya bilderboken ”Plopp!”, tycker recensenten Ida Norinder.
Maria Nilsson Thore är mästare på att skildra små vardagsäventyr och barns lek i nya bilderboken ”Plopp!”, tycker recensenten Ida Norinder.Foto: Stefan Tell
Bilderbok, från 3 år

Plopp!

Text/bild: Maria Nilsson Thore

Förlag: Bonnier Carlsen

Östa har hittat en nöt. Inuti den finns ett litet frö. Det är inget vanligt frö, det här Fröet är nämligen levande. Östa blir förtjust och vill leka, men Fröet tycker att allt nytt är ganska läskigt och vill bara stänga in sig. Men efter en stund av väntan och prat från Östas sida vågar sig Fröet ut på äventyr. Då är det i stället pappa som blir rädd – han har ju aldrig sett ett levande frö förut!

Maria Nilsson Thore är mästare på att skildra små vardagsäventyr och barns lek. ”Plopp!” är inget undantag. Hennes tydliga, detaljrika tecknarstil präglar berättelsen om Östa och Fröet och kommer garanterat få alla små att fastna för allt från kastanjer till klossar. Och budskapet om att ha tålamod med den som inte vågar testa något nytt är tänkvärt för en rastlös liten läsare.

bild 1/1
Plopp! Maria Nilsson Thore
Ida NorinderSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.