Annons

Manusförfattare till "Barbie" skippade premiär

Film • Publicerad 10 juli 2023
Skådespelaren Margot Robbie och manusförfattaren och regissören Greta Gerwig på galapremiären för "Barbie" i Los Angeles den 9 juli.
Skådespelaren Margot Robbie och manusförfattaren och regissören Greta Gerwig på galapremiären för "Barbie" i Los Angeles den 9 juli.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Söndagkvällens premiär av "Barbie" mottogs av positiva reaktioner från den begränsade skara press som bjudits in till galavisningen. "Barbie" är en av sommarens mest efterlängtade filmer jämte "Oppenheimer" och "Mission: impossible: Dead reckoning – part one".

På plats fanns huvudrollsinnehavarna Margot Robbie och Ryan Gosling, och stjärnor som Nicki Minaj (som medverkar på filmens soundtrack).

Annons

Däremot medverkade inte Noah Baumbach, som skrivit manus till "Barbie" tillsammans med Greta Gerwig. Anledningen var att Baumbach ville visa solidaritet med de strejkande manusförfattarna i WGA (Writers guild of America), enligt Variety.

– Min medförfattare och medskapare, min partner i kärlek och konst, Noah Baumbach, är inte här. Ha stödjer kampen för WGA, sade Gerwig och tillade:

– Han är en Barbie girl. Inget i "Barbie" skulle hänt utan honom och ingenting i Hollywood händer utan manusförfattare.

"Barbie" har svensk premiär 21 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons