Annons

Manson stämmer Evan Rachel Wood för förtal

Nöje • Publicerad 3 mars 2022
Marilyn Manson anmäler skådespelaren Evan Rachel Wood för förtal efter anklagelser om övergrepp och grooming. Arkivbild.
Marilyn Manson anmäler skådespelaren Evan Rachel Wood för förtal efter anklagelser om övergrepp och grooming. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Metallrockaren Marilyn Manson, eller Brian Warner som han egentligen heter, stämmer skådespelaren Evan Rachel Wood för förtal, skriver The Guardian.

I anmälan anklagas hon för "illvillig falskhet" som orsakat skada på Mansons karriär och bakgrunden är att hon anklagat honom för övergrepp och grooming.

Annons

Wood träffade Manson 2005 när hon var 18 år och han 36 år och han ska, enligt henne, ha misshandlat och begått sexuella övergrepp mot henne under deras tid som par.

Det är drygt ett år sedan Wood publicerade anklagelserna mot Manson på sitt Instagramkonto vilket fick flera andra kvinnor att träda fram och dela med sig av liknande berättelser.

Sedan anklagelserna uppdagades har Manson bland annat fått sparken från sitt skivbolag Lova Vista Records.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons