Kultur

Mammans starka ord om mördade dottern

Trelleborg Artikeln publicerades

Vi hade tidigare i sommar hört berättelsen om Ebba som dog under terrorattacken 2017. Nu fick vi även historien om Kim som kallblodigt mördades av den galne uppfinnaren. Efter dessa program är ”Sommar i P1” inte längre sig likt.

Ingrid Walls starka hyllning till dottern som mördades på en ubåt.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Ingrid Walls starka hyllning till dottern som mördades på en ubåt.

10 juli berättade pappa Stefan Åkerlund om dottern Ebba som dog under terrorn och nu, exakt en månad senare, mamma Ingrid Wall om dottern Kim (som försvann för exakt ett år sedan).Det var som GW:s mord” i tv. Fast så mycket mer hudlöst. Alltså två av de i Sverige mest uppmärksammade kriminalfallen i modern tid genomlystes. Och det var de närmast anhöriga till offren som höll i ficklampan och riktade ljusstrålen in i de där känslokalla skrymslen där gärningsmännen rört sig.

Det var till och med svårt att lyssna på berättelserna, för så naket och utlämnade var det.

Jag känner Kim Walls pappa ganska väl. Vi är gamla journalistkollegor. Men vi har aldrig ens varit i närheten av något i tjänsten av det som hans reporter till dotter råkat ut för. Nämligen stått där öga mot öga med en kallblodig mördare.

När mamma Ingrid berättade om dotterns fasansfulla öde var det svårt att inte dras med. Det var så fruktansvärt sorgligt det som hade hänt. Och det går inte ens att föreställa sig något av allt det som familjen tvingats gå igenom. Den enda trösten i sammanhanget var att mördaren numera sitter inlåst.

Det var beundransvärt av mamma Ingrid orka berätta. Och det var tydligt att uppgiften många gånger var tuff.

Hon tycktes känna sig kallad att göra det. För att sudda ut minnet av gärningsmannen och låta dottern göra ett avtryck.

 

”Sommar i P1”

Ingrid Wall

Ålder: 62

Bor: Trelleborg

Gör: Kommunikationschef

Första meningen: ”Den ilskna telefonsignalen river sönder stillheten i sovrummet.”

Musiken: Hög proggkoefficient.

 

Visa mer...