GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Makthaverskan nöjer sig inte med en trygg punkt

Skivrecension • Publicerad 19 november 2021
Indie

Makthaverskan – För allting

Bolag: Border Music

Göteborgsbaserade Makthaverskan har inte släppt många fullängdare sedan gruppen bildades 2008. Trots det har de lyckats få en trogen fanbase internationellt. Det känns nästintill högtidligt att få lyssna på det här skivsläppet. Låtarna är stockade med nya sound där synthar och trummaskiner hörs – och Maja Milners röst är starkare än någonsin.

I singeln “Maktologen” blir jag översköljd med känslan av nostalgi. Den känns direkt tagen ur en svensk independent ungdomsfilm producerad på 90-talet. Stämningen är omhuldande, och jag blir överraskad över att bandet har så få lyssningar på strömningstjänsterna. Bandet trotsar genredefinitionen och har utvecklats fantastiskt mycket instrumentellt under åren. Makthaverskan nöjer sig inte med att fastna på en trygg punkt, och gör det bäst när de fortsätter att utforska sin identitet.

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.