GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lysande komedidrama om vuxenblivande

En härlig dramakomedi om ett krisande kompisgäng som har svårt att ta steget in i vuxenvärlden.
Amy Deasismont spelar förtjänstfullt 22-åriga Sigge, som försöker hitta sin roll i vuxenlivet.
Amy Deasismont spelar förtjänstfullt 22-åriga Sigge, som försöker hitta sin roll i vuxenlivet.
Foto: NENT group

Dramakomedi

Thunder in my heart

Premiär: 23 maj på Viaplay.
Medverkande: Amy Deasismont, Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Max Ulveson, Gustaf Hammarsten, Helen Sjöholm med flera.
Regi: Anders Hazelius och Sanna Lenken.
Omdöme baserat på 5 av 8 avsnitt.

22-åriga Sigrid (Amy Deasismont), som alla kallar Sigge, och hennes vänner Sam (Alexander Abdallah) och Antonia (Julia Lyskova) är ett tajt men krisande kompisgäng i full fart med sitt vuxenblivande. På gott och ont.

Gänget tampas med vuxenlivets både oväntade och väntade krav, samtidigt som de försöker reda ut vilka de själva är och göra upp med sitt förflutna.

Kompisgängets dynamik sätts på prov genom familjer som splittras, omöjliga förhållanden som påpekas och trevande händer som förvånansvärt nog ger otrolig njutning...

Antonia (Julia Lyskova) och Sam (Alexander Abdallah) har ett superbt samspel.
Antonia (Julia Lyskova) och Sam (Alexander Abdallah) har ett superbt samspel.
Foto: NENT Group

Vilken fullpott att få Anders Hazelius och Sanna Lenken (”Tunna blå linjen”) som regissörer. Att se Antonia göra sig själv mindre och mindre för en omöjlig kärlek som mest utnyttjar henne, men om Antonia går med på det så får hon ju ha tjejen ett litet tag i alla fall. Lite grann. Eller se hur ont det gör för Sigge att försöka navigera i sin trasiga relation till sin pappa. Det är socialrealism och ett lysande drama vävt ihop till ett.

Serien är skruvad, absurd, dramatisk och inte minst full med värme och humor. Och en himla massa scener där det festas, liggs och bråkas. Lite som det är när man är ung vuxen.

Läs mer