Annons

Lundgren och Haag i ny förpackning på TV4

Lotta Lundgren och Erik Haag är helt omaskerade i den nya TV4-serien "Återskaparna" – samtidigt som kanalens tittare får bekanta sig med kändisar utklädda till max i en ny storsatsning.
I höst levererar TV4 även berättelser om historiska drottningar och grova brott.
Tv • Publicerad 7 oktober 2020
Erik Haag och Lotta Lundgren är aktuella i tv-programmet "Återskaparna".
Erik Haag och Lotta Lundgren är aktuella i tv-programmet "Återskaparna".Foto: Jessica Gow
Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren utgör expertpanelen för TV4:s storsatsning "Masked singer", som visas i vår.
Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren utgör expertpanelen för TV4:s storsatsning "Masked singer", som visas i vår.Foto: Jessica Gow
Sofia Helin är programledare för "Drottningarna".
Sofia Helin är programledare för "Drottningarna".Foto: Jessica Gow
"Top dog" är baserad på Jens Lapidus böcker. Alexej Manvelov spelar en av huvudrollerna.
"Top dog" är baserad på Jens Lapidus böcker. Alexej Manvelov spelar en av huvudrollerna.Foto: Jessica Gow

Ett av tv-programmen som presenterades under TV4:s höstpresentation är "Återskaparna". Här får människor ta med sig ett trasigt men för dem speciellt föremål, som blir reparerat av ett expertteam. Det enda motkravet är att deltagarna ska berätta om historien bakom prylen. Programledare är Lotta Lundgren och Erik Haag, som precis har lämnat SVT för TV4.

– Ibland känns mitt liv som en korridor där det strömmar igenom produkter som jag struntar i. I det här programmet kommer människor med grejer som betyder allt för dem, som är ett viktigt museiföremål i deras liv eller släktens historia, säger Lotta Lundgren till TT.

Annons

– När man jobbar med att göra underhållning tycker jag att det är väldigt skönt att man bidrar till ett samhällsklimat som verkar bra, och det tycker jag att det här programmet gör, konstaterar Erik Haag.

"Ganska dålig idé"

Erik Haag och Lotta Lundgren slog igenom med programmet "Landet brunsås", och gjorde därefter "Historieätarna". De har ofta varit utklädda i tv och skildrat historiska epoker – men den här gången visar de en ny sida.

– Ja, om den gamla sidan är peruk och krinolin, det har vi inte en ruta av i det här programmet, säger Lotta Lundgren.

Erik Haag fyller i:

– Annars tycker jag att vi är oss lika.

Under pressdagen avslöjade TV4 även expertpanelen för vårens storsatsning "Masked singer". I programmet uppträder flera kända profiler i mask – bara ett fåtal inom produktionen känner till vem som döljer sig bakom utklädnaden. Nour El Refai, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw kommer tillsammans att försöka lista ut vem som står på scenen.

– På pappret låter det som en ganska dålig idé, lite enkel, bara att folk klär ut sig och sedan ska man gissa vem det är, men det är skitkul att se på, säger Felix Herngren.

Kan vinna pris

Artisterna blir även skolade under tävlingen för att sjunga och uppträda så bra som möjligt – den som är bäst vinner. Det handlar alltså inte bara om att dölja sin identitet.

En av Pernilla Wahlgrens rädslor inför uppdraget är att hon inte ska veta vilket ansikte som står framför henne – även efter att kändisarna har tagit av sig masken.

– Jag tror att jag är bra på att gissa folks röster. Men alla politiker, det är inte säkert att jag vet vilka de är när de tar av sig masken, säger hon och skrattar.

Annons

Under hösten har även "Drottningarna" premiär, en dokumentärserie som leds av Sofia Helin och som skildrar svenska drottningars liv i historien. Under hösten kommer även kriminalserien "Top dog", som är baserad på böcker av Jens Lapidus. I rollerna syns bland andra Josefin Asplund och Alexej Manvelov. "Top dog" är nominerad till tv-seriefestivalen Cannesseries i kategorin bästa serier.

Fakta: Hösten och våren i TV4

"Drottningarna" – premiär den 15 oktober.

"Lassemajas detektivbyrå" – premiär julen 2020.

"Lego masters" – premiär den 25 oktober.

"Masked singer Sverige" – premiär våren 2021.

"Robssons" – premiär 16 oktober.

"Så mycket bättre" – premiär den 24 oktober".

"Top dog" – premiär den 7 oktober.

"Återskaparna" – premiär i början av 2021.

"Robinson" – premiär våren 2021.

Nytt matlagningsprogram med Benjamin Ingrosso – premiär under 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons