Annons

Los Angeles biografer får öppna igen

Film • Publicerad 12 mars 2021
Under nästa vecka kommer Los Angeles biografer återigen kunna öppna sina portar efter att ha hållit stängt i nära ett år. Arkivbild.
Under nästa vecka kommer Los Angeles biografer återigen kunna öppna sina portar efter att ha hållit stängt i nära ett år. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

New York slog nyligen upp portarna till sina filmpalats igen – nu får nu salongerna i landets filmhuvudstad Los Angeles göra dem sällskap, rapporterar Variety.

Efter att ha tvingats hålla stängt i nära ett år på grund av pandemin gav LA:s folkhälsoavdelning på torsdagen klartecken för biograferna att öppna igen tidigt i nästa vecka. Och precis som i New York kommer de bara att få fyllas till en fjärdedels kapacitet.

Men på grund av kort varsel kommer många biografer sannolikt inte att öppna förrän på fredagen, för att hinna återanställa personal och anpassa lokalerna för nya restriktioner. Den begränsade kapaciteten gör det också svårt för många bolag att kunna göra någon vinst, enligt Variety, även om många samtidigt bara är glada att ha någon verksamhet överhuvudtaget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons