GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Laufeys Tiktok-jazz saknar innerlighet och profil

Skivrecension • Publicerad 2 september 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Jazz

Laufey – Everything I know about love

Skivbolag: AWAL recordings.

Släpptes: 26 augusti 2022.

Laufey har rötter från både Kina och Island och är TikTok-generationens Norah Jones. Lite cyniskt kan Laufey ges epitetet easy listening för generation Z. Hennes musik är en snuttefilt broderad av sängkammar-jazz, sval bossa nova och ljudet av legendariska sångerskor som Ella Fitzgerald och Dinah Washington. Texterna är fyllda av minnen, trots artistens ringa ålder på 23. Hon avhandlar både barndomen i Guangzhou och sitt nuvarande tillhåll Los Angeles. Laufeys poppigare ambitioner känns pigga, men när hon faller ner i designbutiks-tempo så blir det ofta gäspigt och profillöst. Hon älskar också Chet Baker, men besitter inte samma innerlighet som “the prince of cool”. “Everything I know about love” är superproffsig och stråkmaffig, samtidigt som udden saknas.

Lyssna:

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.