Annons

"LasseMaja" blir tv-serie

TV • Publicerad 13 juli 2020
Ellen Sarri Littorin, Anders Jansson och Elis Nyström spelar huvudrollerna i den nya tv-serien "LasseMajas detektivbyrå".Foto: Oscar Lovnér/C More/TV4

De populära böckerna om de unga detektiverna Lasse och Maja blir till en tv-serie i sex delar. Den nya serien, med Elis Nyström, Ellen Sarri Littorin och Anders Jansson i huvudrollerna, är baserad på "LasseMaja"-böcker som hittills inte har filmatiserats.

Inspelningen av tv-serieversionen av "LasseMajas detektivbyrå" pågår i Luleå och Boden under sommaren, och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Då berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

"LasseMaja"-böckerna är skapade av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Den första boken kom ut 2002, och har följts upp av ytterligare ett 30-tal titlar. Böckerna har också legat till grund för ett flertal filmer, teaterpjäser, en julkalender och en serietidning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons