GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kreativitet och vänskap i Klara Perssons nya bilderbok

Skaparlust, frustration och vänskap. Klara Perssons nya bok både roar och berör.
Bokrecension • Publicerad 25 september 2021
Klara Persson.
Klara Persson.
Foto: Elisabeth Dunker
Bilderbok

Försvinn dumma natt

Text och bild: Klara Persson

Förlag: Lilla Piratförlaget

”Försvinn dumma natt” är titeln på Klara Perssons nya bok. I centrum står Vivi som är i full färd med att rita en buss. Men innan hon är klar med alla detaljer blir det mörkt. Då ropar Vivi titelorden och natten försvinner! Det är toppen, ända tills hon faktiskt vill sova.

Texten är omsorgsfullt formulerad. ”Som stark saft när man fyller på med vatten”, så beskriver Persson hur Vivis replik får mörkret att tunnas ut. Beskrivningarna är fulla av spännande stegringar och replikskiftena med vännen Betty är både överraskande och känslosamma.

Vivi har ett milt, men bestämt uttryck. På bilderna fångas hennes skaparlust och den omgivande miljön med finurliga detaljer och mjuk färgskala. Perspektivet skiftar dramatiskt och nattens flykt genom fönstret är ett ljuvligt inslag. Det är en bok som både roar och berör.

Jonna FriesSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.