GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Krävande barnbok som gör den vuxna till en bättre högläsare

Ytterligare en bok som inte vill bli läst – funkar det verkligen? Helt klart, vi vuxna behöver fler sådana här krävande högläsningsböcker, tycker Ida Norinder.
Bokrecension • Publicerad 11 september 2021
David Sundin har skrivit en ny bok som inte vill bli läst.
David Sundin har skrivit en ny bok som inte vill bli läst.
Foto: Stefan Tell
Barnbok, från 3 år

Boken som verkligen inte ville bli läst

Författare: David Sundin

Förlag: Bonnier Carlsen

En av förra årets bästa barnböcker, i mitt och många andras tycke, var David Sundins ”Boken som inte ville bli läst”. Sedan dess har han följt upp den med flera ljudböcker som aldrig tar slut, och även om de varit roliga har de inte nått till samma nivå som den fysiska boken.

Nu kommer dock äntligen en till bok som inte vill bli läst. Konceptet känns igen, men den här röda lilla boken hittar på helt andra hyss. Den börjar med att ta slut, den bits, den fastnar på snedden och den börjar skaka.

Hysteriskt roligt för barnet, såklart. Och oerhört nyttigt för föräldern. För det här är böcker som kräver total närvaro från högläsaren. Man kan inte snabba på, hoppa över eller ha tankarna på annat håll. Något som gör att man blir bättre på att läsa även andra barnböcker med inlevelse. Så ge oss gärna fler bråkiga böcker, tack.

”Hysteriskt roligt för barnet, såklart. Och oerhört nyttigt för föräldern.”
Ida NorinderSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.