Annons

Klassisk rymdskräckis får nyversion

Den tretton år gamla klassiska rymdskräckisen "Dead space" görs om från grunden, meddelar EA.
Spel • Publicerad 23 juli 2021
"Dead space" görs om från grunden. Pressbild.
"Dead space" görs om från grunden. Pressbild.Foto: EA/TT

Kanadensiska Motive, som senast gjorde "Star wars: Squadrons" står för omgörningen, som sker från grunden med Dice-utvecklade spelmotorn Frostbite.

"När vi började titta på att modernisera spelet så hörde vi av oss till hängivna fans och bjöd in dem för att ge oss feedback redan tidigt i produktionen för att kunna leverera det 'Dead space'-spel de vill ha och som nya spelare också kan njuta av", säger Phillippe Ducharme, producent vid EA Motive, i ett pressmeddelande.

Annons

"Dead space" handlar om teknikern Isaac Clarke som skickas på ett uppdrag för att reparera ett gruvrymdskepp, som visar sig ha oinbjudna gäster i form av rymdvarelser.

"Dead space" släpptes 2008, och med sina ödsliga korridorer, obehagliga ljud och begränsade utrymmen ingöt den liv i skräckgenren. Två uppföljare släpptes 2011 och 2013, som inte nådde samma framgångar.

Det omgjorda "Dead space" släpps exklusivt till den nya generationens tv-spelskonsoler – Playstation 5 och Xbox Series X/S – liksom pc.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons