Annons

Klart vad som orsakade Lisa Marie Presleys död

Lisa Marie Presley dog av komplikationer efter en magsäcksoperation. Det visar rapporten från obduktionen som genomförts efter hennes bortgång tidigare i år.
Nöje • Publicerad 14 juli 2023
Axl Rose spelade under en minnesstund som hölls för Lisa Marie Presley på Graceland i Memphis veckan efter hennes bortgång i januari i år. Arkivbild.
Axl Rose spelade under en minnesstund som hölls för Lisa Marie Presley på Graceland i Memphis veckan efter hennes bortgång i januari i år. Arkivbild.Foto: Patrick Lantrip/AP/TT

Sångerskan och låtskrivaren Lisa Marie Presley – dotter till Elvis och Priscilla Presley – avled i januari, 54 år gammal.

En obduktion som nu genomförts visar att hon dog av att tunntarmen blockerats, vilket enligt rapporten orsakats av en magsäcksoperation som Presley genomgick för flera år sedan, uppger rättsläkaren i Los Angeles.

Annons

Enligt obduktionsrapporten är tarmblockering en vanlig komplikation efter magsäckskirurgi som utförs i viktminskningssyfte.

Lisa Marie Presley avled på ett sjukhus i Los Angeles dit hon förts akut med ambulans efter att ha drabbats av hjärtstillestånd i sitt hem den 12 januari.

Hon begravdes på Graceland, där hon som barn bodde med sin far, och som nu är ett museum och en turistattraktion för Elvis-fans.

Lisa Marie Presley debuterade som artist 1997 men väntade ytterligare sex år innan hon släppte debutalbumet "To whom it may concern", som tog sig in på Billboardlistan och som bäst nådde en femte plats.

Hon gjorde flera "duetter" ihop med sin far, dels på låten "Don't cry daddy", som släpptes 1997 för att hedra 20-årsdagen av Elvis bortgång, och "In the ghetto" från 2007. I båda fallen spelade Lisa Marie Presley in ett eget röstspår som mixades ihop med faderns originalinspelningar. Den senaste "duetten" släpptes 2018, gospellåten "Where no one stands alone".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons