GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kenneth Kvarnström gör Riksteaterturné

Dans • Publicerad 22 november 2021
Kenneth Kvarnström turnerar med Riksteatern. Arkivbild.
Kenneth Kvarnström turnerar med Riksteatern. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT

Kenneth Kvarnström återvänder till dansscenen med en turné för Riksteatern. I dansverket "Pianotopografier" korsbefruktar han dans med bildkonst och pianomusik.

Kvarnström kan vid det här laget beskrivas som den svenska samtida dansens nestor. I tre decennier har han verkat som koreograf och i perioder som chef för Dansens Hus i Stockholm och danschef på Kulturhuset Stadsteatern.

I det nya dansverket möts fyra dansare. Tillsammans med Kenneth Kvarnström, som också syns på scenen, skapar de vad som beskrivs som "ett kollage i upplösning" till tonerna av den tyske musikern och kompositören Nils Frahms musik.

"Pianotopografier" får urpremiär den 27 januari och skapas i samarbete med Rum för Dans Halland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.