GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Julia Jacklins tredje album känns i hjärtat

Skivrecension • Publicerad 2 september 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Indie

Julia Jacklin – Pre pleasure

Skivbolag: Transgressive Records.

Släpptes: 26 augusti 2022.

31-åriga sångerskan och låtskrivaren Julia Jacklin från Australien imponerar stadigt med sitt tredje album. Just låtskrivandet känns mer genomarbetad och komplett än tidigare. I singeln “Love, Try Not To Let Go” berör textinnehållet och rytmen extra mycket. Tempot och strukturen påminner om Joy Divisions “Love will tear us apart”, avsiktligt eller inte lämnar det ett väldigt vackert avtryck. Det märks också att Julia har hittat sitt rätta element, det är inget fattigt innehåll som levereras utan texterna är ordrika och pumpade med känslor och tankar. Övergripande är tempot neddraget, hennes tidigare rockigare sound syns stundvis, annars är det akustiska tyngdpunkten. De minimala gitarr-arrangemangen tar till i hjärtat och det som blir kvar är utstrålningen som visar en mognad hos henne som artist.

Lyssna:

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.