GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

John Lydon säger sig vara "ruinerad"

Musik • Publicerad onsdag 08:43
John Lydon från Sex Pistols har ekonomiska bekymmer. Arkivbild.
John Lydon från Sex Pistols har ekonomiska bekymmer. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Den förre sångaren i Sex Pistols, John Lydon, säger sig vara ruinerad efter att ha förlorat i domstolen mot sina forna kolleger, skriver NME.

Lydon vägrade tillåta Danny Boyle att använda bandets musik i den kommande biografiska gestaltningen av deras historia, "Pistol". Men gitarristen Steve Jones och trummisen Paul Cook utmanade Lydons veto i domstolen. Enligt dem bestämde de tillsammans 1998 att alla beslut om bandet skulle tas utifrån majoritetsbeslut.

Nu dömer Lydon ut sina forna kolleger som "onda" och menar att de har orsakat den ekonomiska kris han befinner sig i.

– Jag har inga mer besparingar, inga lån, ingen pension. Jag har inget, jag är körd, på så många sätt, säger Lydon som menar att tvisten har kostat honom miljoner.

Enligt Lydon fick han information om att musiken skulle användas i den biografiska serien bara ett par timmar innan det offentliggjordes. Men Jones och Cook menar att Lydon bjöds in till både möten och planering.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.