Annons

Jodie Foster klar för "True Detective"

Tv • Publicerad 27 maj 2022
Jodie Foster är klar för "True detective". Arkivbild.
Jodie Foster är klar för "True detective". Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/TT

Den dubbelt Oscarbelönade skådespelaren Jodie Foster är klar för huvudrollen i den fjärde säsongen av "True detective". Det rapporterar Deadline.

Serien kretsar kring Fosters rollfigur, kriminalpolisen Liz Danvers, som utreder ett fall där sex män försvunnit spårlöst från en forskningsstation i Alaska. Tillsammans med rollfiguren Evangeline Navarro måste hon under utredningen även konfronteras med sitt eget mörker.

Annons

Det här är Jodie Fosters första stora tv-roll på länge. De senaste åren har hon regisserat avsnitt för flera tv-serier, bland annat "Orange is the new black", "Black mirror" och "Tales from the loop".

Som tolvåring medverkade Jodie Foster i "Taxi driver", 1976. 1988 tilldelades hon en Oscar för "Anklagad", tre år senare prisades hon med ytterligare en, för "När lammen tystnar".

"True detective: Nights country" har premiär på HBO, men har inte fått något premiärdatum ännu.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons