Annons

"Idol"-Nadja: Hoppas en tjej vinner

Det närmar sig semifinal i den coronapräglade säsongen av "Idol". Nadja Holm börjar känna av nerverna.
Tv • Publicerad 26 november 2020
Nadja Holm kommer bland annat att sjunga Zara Larssons "Never forget you" i veckans "Idol". Arkivbild.
Nadja Holm kommer bland annat att sjunga Zara Larssons "Never forget you" i veckans "Idol". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Det är dags för semifinal i "Idol". "Det känns verkligen i kroppen att vi har varit i gång ett tag och lagt i en högre växel. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag får vara med", säger Nadja Holm. Arkivbild.
Det är dags för semifinal i "Idol". "Det känns verkligen i kroppen att vi har varit i gång ett tag och lagt i en högre växel. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag får vara med", säger Nadja Holm. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Musikdrömmarna har inte alltid funnits där. Som liten villa Nadja Holm antingen arbeta för Läkare utan gränser, bli polis eller tandläkare. Hon valde att läsa naturlinjen på gymnasiet, men inte utan tvivel.

– Jag visste redan första dagen att jag inte ville gå det spåret. Jag fick kriga mig genom de åren och de lärde mig att aldrig mer göra någonting jag inte vill. Då valde jag att satsa på artistkarriären, berättar hon.

Jobbat på sig själv

Annons

Som 16-åring sökte Nadja Holm till programmet första gången, men den gången gick hon bara vidare till en förjury.

– Första gången fick jag inte ens träffa tv-juryn, och efter det tänkte jag att det här är ingenting för mig. Men sedan tipsade min bästa vän Rebecka om mig till det här programmet och jag kände "varför inte?". Jag har jobbat mycket på mig själv som artist och människa och jag är otroligt glad att jag får vara med just det här året. Nivån har aldrig varit så hög som nu.

I hemstaden Piteå arbetar hon på bank, men oavsett hur det går i tävlingen planerar hon att lämna Norrbotten efter nyår.

– Jag hade planerat innan "Idol" att flytta till Stockholm med ett gäng vänner, men vi fick pausa det på grund av det här. Planen är att bosätta sig där efter årsskiftet, säger hon.

TT: Tar du dig till final?

– Jag hoppas verkligen det, det skulle vara väldigt roligt att stå där.

Men hur finalen ser ut – och hur många som tar sig vidare efter veckans semifinal, är produktionen hemlighetsfulla om. Inte ens idolerna vet.

– Ingen har berättat någonting för oss! Om jag skulle ge dig ett svar skulle jag hitta på det, säger Nadja Holm.

"Fokusera på andningen"

I veckans avsnitt har juryn fått välja en låt de vill se artisterna uppträda med, sedan har de tävlande fått välja en egen låt. Nadja Holm kommer att visa upp en poppigare sida. Först med juryvalen "Never forget you" av Zara Larsson, sedan "Greedy" av Ariana Grande.

– Min största fiende och min bästa vän är jag själv. Om någon kan sätta käppar i hjulet på mig är det jag själv. Det är bara att fokusera på andningen och att njuta av den sista tiden.

Annons

Om inte Nadja Holm själv vinner hoppas hon antingen på Nova Luther eller Paulina Pancenkov. Senast en tjej vann var 2014, när Lisa Ajax tog hem segern.

– Jag hoppas att det är en tjej som vinner oavsett, det har jag velat från första början, säger Nadja Holm.

Fakta: Veckans avsnitt

Juryns val:

Caspar Camitz: "River deep mountain high" – Ike & Tina Turner

Nadja Holm: "Never forget you" – Zara Larsson, MNEK

Paulina Pancenkov: "And I am telling you I’m not going" – Jennifer Hudson

Nova Luther - "Blow your mind (mwah)" – Dua Lipa

Idolernas val:

Nova Luther: "Roads" – Vargas & Lagola

Paulina Pancenkov: "Addicted to you" – Avicii

Nadja Holm: "Greedy" – Ariana Grande

Caspar Camitz: "Bang bang (my baby shot me down)" – Monophonics

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons