GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Idol"-Annika: Räknar dagarna

Det är kärlekstema i veckans "Idol". Annika Wickihalder tillägnar kvällen en av de viktigaste personerna i sitt liv.
Tv • Publicerad torsdag 07:22
Annika Wickihalder sjunger för sin syster i fredagens "Idol".
Annika Wickihalder sjunger för sin syster i fredagens "Idol".
Foto: Fredrik Persson / TT
"Konkurrensen är extremt hård, jag har börjat räkna mina dagar, men det är okej", säger Annika Wickihalder.
"Konkurrensen är extremt hård, jag har börjat räkna mina dagar, men det är okej", säger Annika Wickihalder.
Foto: Fredrik Persson / TT

Det börjar dra ihop sig i årets "Idol"-säsong. På fredag kväll kommer de fem återstående deltagarna att göra upp om vilka som tar sig till nästa veckas kvartsfinal. Annika Wickihalder har upprepade gånger hyllats av juryn men är själv osäker på hur det ska gå.

– Konkurrensen är extremt hård, jag har börjat räkna mina dagar, men det är okej, säger 20-åringen.

TT: Det låter som att du tror att du ska åka ut?

– Jag hoppas att jag går vidare, men det är verkligen svårt med tanke på vilka jag har vid min sida. Men jag är väldigt tacksam och nöjd, skulle jag inte gå hela vägen har jag verkligen förståelse för det.

Hyllar systern

Den här veckan ska Wickihalder sjunga låten "This is me" från filmen "The greatest showman" – och tillägnar den sin storasyster.

– Hon betyder allt för mig, hon är det starkaste band jag har. Hon inspirerar mig och skyddar mig väldigt mycket, berättar Annika Wickihalder.

Den största utmaningen med veckan? Att ta det lugnt.

– Jag har lätt för att rusa iväg och bli övertaggad, så jag ska ta in låten och vara lite mer sansad, säger hon.

I början av årets "Idol"-säsong förändrades röstningen i programmet, och tittarna fick en hel vecka på sig att välja. Men förra veckan gjorde produktionen en helomvändning och införde det gamla systemet. Det innebär att röstningstiden tar slut strax innan programmet gör det.

– Det kändes lite läskigt, man hade börjat vänja sig vid det förra. Vi hade inte testat det här tidigare och visste inte hur det skulle vara. Det blev nytt och skrämmande, men jag tycker att det har gått väldigt bra, säger Annika Wickihalder.

Började med barnkör

Annika Wickihalder föddes i Schweiz och bodde sedan en kort tid i Spanien. Hennes musikresa inleddes när hon som femåring flyttade till Sverige och i samma veva började sjunga i en barnkör.

– Jag tyckte det var roligt och kanske lät det bra ändå, att jag inte var helt tondöv. Då bara fortsatte jag för att det var extremt kul.

Numera är hon bosatt i Mellansel utanför Örnsköldsvik och har tagit en paus från studierna på gospel-linjen för att tävla i "Idol".

TT: Vad är din dröm med artistkarriären?

– En dröm vore verkligen att kunna gå runt ekonomiskt, att ha det som en livsstil. Det är väldigt svårt tyvärr, men man kan ju drömma om att släppa eget och fortsätta att beröra och inspirera andra.

Fakta: Veckans låtar

Lana Sulhav – "Make you feel my love" av Adele

Birkir Blær – "Finally" av James Arthur

Fredrik Lundman – "Coyotes" av Don Edwards

Jacqline Mossberg Mounkassa – "When we were young" av Adele

Annika Wickihalder – "This is me" av Keala Settle

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.