GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"I was born this way"-sångaren Carl Bean död

Musik • Publicerad 8 september 2021

Den amerikanske sångaren Carl Bean, mest känd för discolåten "I was born this way", är död, rapporterar The Guardian.

Carl Bean spelade 1977 in "I was born this way", och discolåtens budskap – "I'm happy, I'm carefree and I'm gay" ("Jag är lycklig, jag är sorgfri och jag är gay") – gjorde den till en hymn för hbtq-rörelsen.

Låten inspirerade även till Lady Gagas världshit "Born this way" 2011.

Bean blev prästvigd 1982 och samma år grundade han "Unity fellowship church movement", en kyrka för svarta inom hbtq-rörelsen.

"Ärkebiskop Bean jobbade outtröttligt för missgynnade och religiösa hbtq-personers frihet, och hjälpte på så sätt många runtom i världen att hitta vägen tillbaka till andlighet och religion", sade kyrkan i ett uttalande.

Bean avled efter en längre tids sjukdom i en ålder av 77 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.