GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hon tar över vid Kungliga konsthögskolan

Kultur • Publicerad fredag 16:09
Sanne Kofod Olsen. Pressbild.
Sanne Kofod Olsen. Pressbild.Foto: Johan Wingborg

Sanne Kofod Olsen blir ny rektor vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon efterträder Sara Arrhenius som haft jobbet sedan 2017.

"Sanne Kofod Olsen har en gedigen bakgrund inom både konst och högskola och en omvittnat god ledarskapsförmåga. Dessa egenskaper, parat med hennes pedagogiska engagemang och djupa förståelse för samtidskonstens förutsättningar, är alla erfarenheter som kommer att bidra till att ta Kungliga konsthögskolan vidare till nästa nivå", säger styrelseordföranden Ewa Kumlin i ett pressmeddelande.

Den nya rektorn tillträder i vår. Hon är för närvarande dekan vid konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.