Annons

Hon spelar Snövit i nya spelfilmen

Den colombiansk-amerikanska skådespelerskan Rachel Zegler kommer att spela rollen som Snövit i Disneys otecknade version av den klassiska sagan.
Film • Publicerad 23 juni 2021
Rachel Zegler i rollen som Maria i en scen ur "West Side story."
Rachel Zegler i rollen som Maria i en scen ur "West Side story."Foto: 20th Century Studios/AP/TT

Den fagra prinsessan med läppar röda som rosen, hår svart som ebenholts och hy vit som snö porträtteras traditionellt av ljushyade skådespelerskor, men när Disney nu gör ytterligare en filmatisering av en av sina tecknade klassiker har man valt en skådespelerska med latinsk bakgrund, skriver AFP.

20-åriga Rachel Zegler är relativt okänd, men dyker snart upp som Maria i Steven Spielbergs nyinspelning av musikalen "West Side story", som har premiär i december. Hon har också en roll i David Sandbergs uppföljare till "Shazam!".

Annons

Rachel Zegler bekräftade själv nyheten på Twitter under tisdagskvällen och skrev: "Ja, jag är Snövit nej jag kommer inte bleka min hud för rollen".

Har fått kritik tidigare

Disney har de senaste åren jobbat med att diversifiera skådespelarvalen av sina rollfigurer, inte minst prinsessrollerna, efter att ha fått kritik 2018 när prinsessan Tiana gavs ljusare hy i filmen "Röjar-Ralf kraschar internet". Misstaget blev hastigt åtgärdat bara månader innan filmen släpptes.

2019 meddelade Disney att afroamerikanska r&b-sångerskan Halle Bailey spelar Ariel i filmen "Den lilla sjöjungfrun", som väntas ha premiär under 2021.

Inspelningarna startar 2022

Marc Webb, som står bakom filmer som "500 days of Summer" och "The amazing Spider-man", regisserar och inspelningarna väntas sätta i gång 2022.

"Rachels extraordinära röstkapacitet är bara början av hennes gåvor. Henne styrka, intelligens och optimism kommer bli en väsentlig del av att återupptäcka glädjen i den här klassiska Disneysagan", säger regissören Webb i ett uttalande som Variety tagit del av.

Arbetet med filmen har pågått sedan 2016. Delar av musiken skrivs av Benj Pasek och Justin Paul, låtskrivarna bakom musikalfilmen "La la land" och The greatest showman".

Den klassiska tecknade filmen om Snövit och de sju dvärgarna släpptes 1937 i USA och baseras på bröderna Grimms saga. Filmen blev en massiv succé. Inspelningen är tänkt att börja nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons