GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hon leder P3 Guld

För andra gången får Emma Molin äran att programleda P3 Guld. Galan fyller 20 år och hålls i januari på Radiohuset.
Musik • Publicerad 24 november 2021
Emma Molin är åter programledare för P3 Guld. Arkivbild.
Emma Molin är åter programledare för P3 Guld. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

I fjol fick galan skjutas fram och präglades av restriktioner. I år ligger fokus på 20-årsjubileet – och Emma Molin glädjer sig över att det blir artister på plats.

– Det ska bli så roligt att göra det här igen, under lite enklare förutsättningar. Vi var så begränsade förra gången på grund av pandemin. Men vi lyckades tänka nytt och det tar vi med oss i år.

"En underhållande helhet"

Även Radiohuset firar jubileum – 60 år – vilket kommer att märkas.

– Galan kommer att kretsa kring musik, artister och livespelningar. Mitt jobb är att se till att det blir en underhållande helhet.

TT: Galahumor brukar vara lite småelak och handla om att skoja med de nominerade, hur elakt får det bli?

– Jag vet inte om det finns någon gräns. Det får man känna av, precis som i vanliga livet. Meningen är ju att man ska inkludera folk.

P3-lyssnarna känner Emma Molin från bland annat "Eftermiddag i P3" där hon hörs varje vecka tillsammans med Christopher Garplind.

– Så det är väldigt praktiskt med en gala på Radiohuset för mig, som jobbar här, säger Emma Molin och fortsätter:

– Det ska bli roligt att få stöka till i den miljön, som känns lite fyrkantig.

Brottsmisstänkta har prisats

Vilka som är nominerade i priskategorierna avslöjas den 6 december och vilka artister som uppträder på galan offentliggörs den 17 januari.

Musikgalor har på sista tiden hamnat i skottgluggen för diskussionen om det är rätt att skilja på verk och person. Detta i ljuset av att brottsmisstänkta och dömda personer har blivit prisade för sin musik.

TT: Hur ser du på den frågan?

– Det är en svår fråga och tack och lov behöver inte jag ta den diskussionen. Det finns de som är mycket smartare än jag som bestämmer över den här galan.

P3 Guld äger rum den 22 januari och direktsänds i P3, SVT1, SVT Play och Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.