Annons

Harvey Weinstein åtalas för fler våldtäkter

Nöje • Publicerad 2 oktober 2020
Filmmogulen Harvey Weinstein åtalas i två nya fall för våldtäkt. Arkivbild.
Filmmogulen Harvey Weinstein åtalas i två nya fall för våldtäkt. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Filmmogulen Harvey Weinstein åtalas för våldtäkt på två ytterligare två kvinnor i Los Angeles, skriver Variety. I båda fallen är offren anonyma.

Den ena våldtäkten ska ha ägt rum på ett hotell i Beverly Hills någon gång mellan september 2004 och september 2005. I det andra fallet anklagas Weinstein för att ha våldtagit en kvinna vid två tillfällen, 2009 och 2010.

Annons

Det finns redan ett åtal mot Harvey Weinstein i Los Angeles som väntar på att tas upp till rättegång. Det gäller tre andra offer och om Weinstein fälls på dessa samt de nya åtalspunkterna kan han dömas till sammanlagt 140 års fängelse.

Harvey Weinstein dömdes tidigare i år till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor. Han avtjänar straffet i ett fängelse i Buffalo i delstaten New York.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons