Annons

Harpo och Adams Ray i "Så mycket bättre"

Harpo och Daniel Adams Ray är klara för "Så mycket bättre". Popstjärnan från 1970-talet och den 37-årige rapparen är de senaste i pärlbandet av artister som ska tolka varandras låtar.
Tv • Publicerad 2 maj 2021
Harpo kom med sin senaste skiva 2005. Sedan sina största musikaliska framgångar på 1970-talet har han ägnat en stor del av sin tid åt hästar. Arkivbild.
Harpo kom med sin senaste skiva 2005. Sedan sina största musikaliska framgångar på 1970-talet har han ägnat en stor del av sin tid åt hästar. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång / TT
I fjol uppträdde Daniel Adams-Ray i "Allsång på Skansen". I sommar spelar han in "Så mycket bättre" på Gotland. Arkivbild.
I fjol uppträdde Daniel Adams-Ray i "Allsång på Skansen". I sommar spelar han in "Så mycket bättre" på Gotland. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

De två artisterna presenteras på söndagen i Nyhetsmorgon i TV4. Jan "Harpo" Svensson hade sina största framgångar på 1970-talet, och vem som ska tolka hans största hit, "Moviestar", återstår nu att se.

När den slog igenom turnerade han i de svenska folkparkerna tillsammans med Ted Gärdestad, berättar Harpo i Nyhetsmorgon.

Annons

– Det oerhört intensivt just med "Moviestar". Under 2,5 år spelade jag in sju album, säger Harpo som drog ner på sitt turnerande redan i slutet av 1970-talet efter att han fått en golfklubba i huvudet och blivit skadad.

Harpo har dock fortsatt med musiken och haft spelningar framför allt i Tyskland. Eftersom allt har blivit inställt under pandemin tackade han ja till "Så mycket bättre" i TV4.

Daniel Adams Ray slog igenom i början av 2000-talet, först i duon Snook tillsammans med Oskar Linnros och sedan som soloartist. Hans senaste singel släpptes i mars i år och heter "Tunna kläder". På den medverkar även kollegan Erik Lundin.

Redan för tio år sedan blev Adams Ray tillfrågad om att vara med i "Så mycket bättre" men tackade nej.

– Ska jag var ärlig har jag varit ganska ängslig.

För honom var årets artister – och de låtar han nu får möjlighet att tolka – helt avgörande.

– Det är en skräckblandad förtjusning, jag har en enorm respekt för originallåtarna, säger han till TV4.

Fakta: De medverkar i årets "Så mycket bättre"

Jan ”Harpo” Svensson

Daniel Adams-Ray

Melissa Horn

Thomas Stenström

Gustaf och Viktor Norén

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink

Peter Jöback

Maxida Märak

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons