Annons

Han får pris till Adam Alsings minne

Nöje • Publicerad 1 december 2022
Priset till Adam Alsings minne ska verka för laganda och allas lika värde i mediebranschen. Arkivbild.
Priset till Adam Alsings minne ska verka för laganda och allas lika värde i mediebranschen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Ytterligare en lagarbetare i tv-branschen får pris till tv-profilen Adam Alsings minne. Årets pristagare är producenten och redaktören Ted Dawidson på Alaska Film & Tv som bland annat jobbar med produktioner som "Vägens Hjältar", "Tunnelbanan" och "Gränsbevakarna".

Stiftelsen Adam Alsings minne skriver i sin motivering att Dawidson "personifierar professionalitet och arbetsglädje och har genom sin ständiga entusiasm räddat många svåra situationer och är inte rädd för att lära sig nya saker”.

Annons

Priset på 25 000 kronor delades förra året ut för första gången. Det instiftades för att i Adam Alsings anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediebranschen.

"I år har vi fått väldigt många nomineringar och konkurrensen var hård. Det känns fint att så många jobbar i Adams anda", säger Anette Alsing, en av stiftelsens initiativtagare och Adam Alsings änka, i ett pressmeddelande.

Adam Alsing gick bort i april 2020 i sviterna av covid-19.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons