Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Björn Dixgård och Gustaf Norén i Mando Diao, där Norén tidigare ingick. Arkivbild.
Björn Dixgård och Gustaf Norén i Mando Diao, där Norén tidigare ingick. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten. Norén säger att han inte vill stå bredvid och klaga på samhället, utan hellre vara med och påverka det.

Det var i samband med skivan "Infruset" från 2012 som Gustaf Norén började känna en längtan efter något annat.

– Min tro har alltid varit stark. Men då, när Mando Diao var som mest i ropet och med Gustaf Fröding vid min sida, Fröding och hemlängtan är ju den röda tråden på "Infruset", kom en längtan i mig att få komma hem. En längtan starkare än någonsin tidigare. Men inte bara i fysisk bemärkelse, hem till rötterna i Borlänge och Kvarnsveden, utan hem i tron, till Gud, säger Gustaf Norén till tidningen.

Förutom att skriva och framföra musik med sin bror Viktor Norén jobbar Gustaf i dag som musiklärare i Borlänge.

Läs mer