Annons

Gunnar Brusewitz böcker ges ut på nytt

Litteratur • Publicerad 16 juni 2021
Gunnar Brusewitz naturprosa ges ut i nya utgåvor. Arkivbild.
Gunnar Brusewitz naturprosa ges ut i nya utgåvor. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Weyler förlag satsar på svensk naturprosa, genom att återintroducera Gunnar Brusewitz böcker "Hemma vid Fågelsången" och "Fyra årstider". Nya utgåvor ges ut våren 2022, med författaren och konstnärens egna illustrationer.

Annons

"Gunnar Brusewitz är kanske mest berömd som bildkonstnär, men i mina ögon håller han precis lika hög nivå som författare. Det här är klassiker som helt enkelt ska finnas fortsatt tillgängliga", säger Anton Gustavsson, förläggare på Weyler, i ett pressmeddelande.

Brusewitz syn på ekologisk mångfald och hans kritik mot massbilismen gör böckerna aktuella, enligt förlaget, som också ser ett uppsving för naturprosan som genre. Dottern Charlotte Brusewitz tror att böckerna kan fylla en viktig funktion.

"Han visade med text och bild att vi behöver förhålla oss till naturen, till dess invånare och växtlighet, som att den har ett eget existensberättigande. Den är inte till för oss. Vi är en del av den", skriver hon i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons