Annons

Grant: "Låtarna handlar om min relation"

Hon nominerades till en Grammis och hyllades för debutalbumet "In bloom". Nu är Grant tillbaka med en ep, som bygger på hennes och pojkvännens relation.
Musik • Publicerad 6 oktober 2020
Grant släpper ep:n "Vertigo". Pressbild.
Grant släpper ep:n "Vertigo". Pressbild.Foto: Angelina Bergenwall
Grant, alias Caroline Cederlöf, vid P3 Gulds nomineringsfest 2018. Arkivbild.
Grant, alias Caroline Cederlöf, vid P3 Gulds nomineringsfest 2018. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bakom artistnamnet Grant döljer sig Caroline Cederlöf. För två år sedan albumdebuterade hon och turnerade, bland annat som förband till Tove Styrke. Hon nominerades i kategorin bästa nykomling på Grammisgalan 2019 och utsågs av P3 till framtidens artist. Förväntningarna på ny musik från Grant är därför höga när nu ep:n "Vertigo", som hon beskriver som en brygga från debuten till ett uppföljande album, släpps.

– Det var jättenervöst att släppa första låten, "Words", som singel. Låtarna handlar ju om min relation. Det är mitt första långa förhållande och jag försöker att komma fram till absoluta sanningar, vilket egentligen är omöjligt, säger hon.

Spretar åt många håll

Annons

2020 har hon mestadels tillbringat i studion, där hon har spelat in låtar till albumet som släpps nästa år.

– Jag längtar efter att få åka ut och spela och hoppas att det blir möjligt nästa år. Jag har ändå haft det lätt under pandemin, det har varit betydligt värre för många andra. Jag har ju inte släppt något i år som jag behövt följa upp med en turné. Men det kommer kanske att bli åtminstone en konsert det här året, den håller på att ta form fortfarande.

Ep:n "Vertigo" innehåller fyra låtar, som spretar åt många håll musikaliskt, tack vare hennes nya relation.

– Jag har inspirerats musikaliskt av min partner, som är dj. Nu har jag blandat in mer elektronisk musik och mycket 80- och 90-talsinfluenser,.

TT: Vad tycker han om att låtarna handlar om honom?

– Det har jag inte frågat, haha. Jag tänker att låtarna är ett bra sätt att hålla oss samman, så att jag slipper ventilera min oro med honom. Jag tror att det hade varit fruktansvärt.

Uppmärksamhet utomlands

"Vertigo" är inspelad i Stockholm, Oslo och London – innan pandemin slog till. Grant har också uppmärksammats utomlands och spelat i just London och Berlin.

– Jag har mina kontakter och det är kul att marknadsföra sig utomlands. Innan corona var jag flera vändor till London och jobbade med två producenter: Phil Cook och Jonny Coffer. Jag jobbade i Oslo med Martin Sjølie, som medverkar på två låtar. Resten har jag gjort hemma. Det var faktiskt förvånansvärt effektivt att knyta ihop alltihop över Zoom. Nu vill jag bara släppa musiken och ta det vidare därifrån.

Fakta: Grant

Caroline Cederlöf, bakom artistnamnet Grant, debuterade hösten 2017 med låten "Waterline" och 2018 kom debutalbumet "In bloom".

Cederlöf är 26 år gammal och uppvuxen i Ösmo, utanför Nynäshamn.

Aktuell med ep:n "Vertigo", som släpps den 15 oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons