Annons

Gina Dirawi om existentiell ångest

Tv • Publicerad 5 maj 2022
Gina Dirawi ska söka existentiella svar. Arkivbild.
Gina Dirawi ska söka existentiella svar. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

Gina Dirawi ska diskutera existentiell ångest i SVT-serien "Gina Dirawi lever och dör". Hur ska man klara att leva på den här planeten? är en central fråga.

"Idén till serien kom ifrån att jag varje år ställer frågan, 'ska jag verkligen leva ett år till på den här onda planeten fylld av lidande?' Och att jag alltid slås av hur många som blir rädda och obekväma av min frågeställning. Trots att jag inte alls tror att jag är ensam om den tanken, så verkar det vara rätt laddat i Sverige att prata öppet om döden och existentiella problem", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Hon börjar sökandet hos Björn Natthiko Lindeblad, som numera har gått bort. Han tycker att hon har en mörk syn på världen och skickar henne till Nepals schamaner. Dirawi besöker också ett nunnekloster i Katmandu, dervischer i Turkiet och en traumaforskare. Serien slutar enligt Dirawi i effekterna av posttraumatisk stress och trauma.

Avsnitten publiceras på SVT Play 22 maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons