Annons

Geoffrey Rush ska spela Groucho Marx

Film • Publicerad 1 februari 2022
Geoffrey Rush tar sig an rollen som en åldrad Groucho Marx. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

När skådespelaren Groucho Marx sista år ska skildras så är det den australiske skådespelaren Geoffrey Rush som får ikläda sig den berömda mustaschen, skriver Deadline.

I "Raised eyebrows" får en ung filmintresserad man anställning hos Groucho Marx som hans personlige sekreterare och arkivarie. Manuset baseras på en sann historia, en memoarbok med samma namn som gavs ut av Steve Stoliar 1996.

Annons

Stoliar fick som 19-åring 1973 uppleva humorlegendaren på nära håll och hur hans partner Erin Fleming, som spelas av Sienna Miller i filmen, försökte kontrollera honom.

"Raised eyebrows" beskrivs som en "skräckkomedi med besatthet, kärlek, psykisk ohälsa, familjerelationer och Hollywoodhistorier i en 'grouchiansk' tappning".

Manus till filmen har regissören Oren Moverman skrivit i samarbete med Steve Stoliar. Moverman Oscarsnominerades för manuset till sin film "The messenger" 2009, med Woody Harrelson i huvudrollen.

Groucho Marx avled 1977.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons