Annons

"Gasljus" kan få premiär i maj

Teater • Publicerad 12 april 2021
Helena af Sandeberg gör huvudrollen i "Gasljus" som kan få premiär i maj – om restriktionerna lättar. Arkivbild.
Helena af Sandeberg gör huvudrollen i "Gasljus" som kan få premiär i maj – om restriktionerna lättar. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm har tvingats lägga om repertoaren ordentligt på grund av pandemins restriktioner. Om de lättar i början av maj får "Gasljus" av den brittiske dramatikern Patrick Hamilton premiär 7 maj. Helena af Sandeberg gör huvudrollen som Bella i en pjäs som handlar om psykisk misshandel och manipulation i ett äktenskap.

Ronny Danielssons uppsättning av "Sound of music" väntas vara färdig för premiär under sensommaren. Färdigrepeterad blir även den flera gånger framflyttade uppsättningen av "Kulla-Gulla" som nu inte går upp på scenen förrän 2022. Även Staffan Valdemar Holms kortpjäser "Månen och de andra planeterna" flyttas fram till nästa år.

Under 2020 ställdes 776 teaterföreställningar in på Kulturhuset Stadsteatern. "Det stora teaterkalaset", den glittriga jubileumsföreställningen som togs fram till teaterns 60-årsdag i höstas kommer inte att spelas mer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons