Annons

Gabriel Abdulahad fick lämna "Idol"

Hans tolkning av Newkids "Lakan" räckte inte hela vägen. 16-årige Gabriel Abdulahad var ett av juryns "wild cards" men fick lämna fredagens "Idol".
Tv • Publicerad 2 oktober 2020
16-årige Gabriel Abdulahad röstades ut ur "Idol". Arkivbild.
16-årige Gabriel Abdulahad röstades ut ur "Idol". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Coronakaoset i "Idol" har gjort att flera deltagare fått isolera sig på hotellrummet och precis som förra veckan framföra sina låtar därifrån. Men de idoler som är friska hade under strikta säkerhetsföreskrifter fått spela in sina framträdanden i förväg från tv-studion.

Kvällens tema var svenska låtar, något som visade sig vara en utmaning för flera av deltagarna. Många av dem fick också videohälsningar från artisterna vars låtar de tolkade. Men Niklas Hultberg, som jobbar som stridspilot, fick en hälsning från ett oväntat håll, nämligen Sveriges ÖB Micael Bydén.

Annons

– I kväll är det skarpt läge för er idoler. Niklas, glöm inte att vid försvarsmakten antar vi och klarar varje utmaning, sade han.

Förra veckan hängde Niklas Hultberg löst, men hans tolkning av VIctor Leksells "Svag" tog honom vidare i tävlingen. Till slut var det Ella Hedström och Gabriel Abdulahad som inte fått tillräckligt med röster från tittarna och hängde löst. Men 16-årige Abdulahads version av Newkid gick inte hem och han tvingades lämna tävlingen.

– Med din unga ålder så har du träffat rätt med ditt låtval, men rösten håller inte, sade jurymedlemmen Nikki Amini efter hans framträdande.

Han fick heller inte juryns livboj, som de med ett enhälligt beslut kan dela ut till en utröstad deltagare en enda gång under säsongen.

Fakta: De är kvar i tävlingen

Ella Hedström

Maya Arctaedius

Herman Silow

Simon Karlsson

Nadja Holm

Mattias Nederman

Nova Luther

Caspar Camitz

Niklas Hultberg

Affe Hagström

Paulina Pancenkov

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons