GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Franska Trions tolfte album är inget dussinverk

Skivrecension • Publicerad 2 september 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Jazz

Franska Trion – Mellan 4 väggar

Skivbolag: Matti Ollika / Border.

Släpptes: 2 september.

Matti Ollikainens nötta penna och oslipade stämma hör till det mest särpräglade som den svenska musikscenen har att erbjuda. Till sitt förfogande har han därtill en till synes bottenlös brunn av kreativitet. Efter tolv album syns ännu inga tecken på att den börjat sina.

‘’Mellan 4 väggar’’ bär på mer av trions typiska fusion av visa, jazz och blues. Tonen växlar mellan uppgiven nihilism till blåögd, sprudlande hoppfullhet. Jämförelsen med Tom Waits är lika utnött som den är logisk.

En malplacerad vals och den alldagliga balladen ‘’Regnet’’ får det att svaja till en aning, men i det stora hela är det inget att tala om. Matti kan addera ännu ett utmärkt projekt till sin långa, närmast obrutna rad av sådana.

Lyssna:

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.