GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fransk scenarbetare dömd för sabotage

Teater • Publicerad tisdag 18:37
En scenarbetare på Théâtre du Capitole i Toulouse döms för sabotage. Pressbild.
En scenarbetare på Théâtre du Capitole i Toulouse döms för sabotage. Pressbild.
Foto: Patrice Nin

En scenarbetare döms för att ha saboterat dekoren till en föreställning på Théâtre du Capitole i Toulouse, Frankrike, 2015.

Den amerikanska tenoren Robert Dean Smith, som just då agerade i en föreställning av "Tristan och Isolde", var nära att träffas av en stor sten på 200 kilo. Stenen var programmerad att stanna mindre än en meter från sångaren, som en del av föreställningen, men någon hade mixtrat med det digitala dekorprogrammet.

En utredning av ärendet har pågått under sex år och slutsatsen är att den utpekade scenarbetaren ville hämnas på några kollegor i samma arbetslag, inte döda den amerikanske tenoren. Scenarbetaren själv nekar dock till anklagelserna.

Enligt tidningen La Dépêche döms mannen till åtta månaders villkorligt fängelse och att betala rättegångskostnaderna på 1 500 euro.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.