Annons

Första konserten efter olyckan – "tomt i parken"

Gröna Lunds besökare samlades på onsdagskvällen för att se Machine Gun Kelly. Att det var den första konserten i parken sedan midsommarhelgens tragiska dödsolycka märktes.
– Man märker att det är tomt i parken, säger Loke Hughes till TT.
Nöje • Publicerad 12 juli 2023
Konserten med Machine Gun Kelly på Gröna Lund är den första sedan midsommarens tragedi.
Konserten med Machine Gun Kelly på Gröna Lund är den första sedan midsommarens tragedi.Foto: Caisa Rasmussen/TT
Nathanael Petterson och Loke Hughes hade bokat sina biljetter tidigt.
Nathanael Petterson och Loke Hughes hade bokat sina biljetter tidigt.Foto: Caisa Rasmussen/TT
Rebecca Öst och Mårten Stadelmann hade tidigare tänkt åka en del karuseller vid sidan av konserten. Men efter olyckan bestämde de sig att inte åka alls.
Rebecca Öst och Mårten Stadelmann hade tidigare tänkt åka en del karuseller vid sidan av konserten. Men efter olyckan bestämde de sig att inte åka alls.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Redan en och en halv timme innan konserten skulle börja hade personer samlats vid Gröna Lunds scen.

Och trots tragedin som drabbade nöjesparken den 25 juni – då en kvinna omkom när bergochdalbanan Jetline spårade ur – var publiken redo att välkomna den amerikanska artisten på scenen.

Hade bokat tidigt

Annons

I publiken fanns Nathanael Petterson och Loke Hughes som kom tillsammans för att se konserten. Båda hade bokat sina biljetter tidigt och olyckan har inte påverkat deras vilja att komma ikväll.

– Men man märker att det är tomt i parken, det är inte så många som åker, säger Loke Hughes.

Olyckan har inte heller förändrat Nathanael Pettersons känslor kring att gå på konserten. Han har även åkt en del attraktioner.

Ändrade planer

Rebecca Öst och Mårten Stadelmann bokade också sina biljetter innan olyckan. De hade planerat att åka karuseller vid sidan av konserten men den planen ändrades efter dödsolyckan.

– Nu tänker vi inte åka några karuseller, säger Rebecca Öst till TT.

– Det känns ändå bra att vara här, men det är mest för att se Machine Gun Kelly. Vi hade tänkt att åka attraktioner vid sidan av men nu blir det inte riktigt så, tillägger Mårten Stadelmann.

Båda kommer däremot att fortsätta besöka parkens konserter på sommaren.

– Om det är bra artister, säger Rebecca Öst.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons