Annons

Flera svimmade efter konsert i Furuviksparken

Under helgen gästade hiphopgruppen Hov1 Furuviksparken utanför Gävle, där högt publiktryck orsakade flera svimningar och panik, enligt P4 Gävleborg.
Musik • Publicerad 11 juli 2023
Huvudentrén till Furuviksparken utanför Gävle där flera personer svimmade och fick hjälp av sjukvårdspersonal efter en spelning med Hov1. Arkivbild.
Huvudentrén till Furuviksparken utanför Gävle där flera personer svimmade och fick hjälp av sjukvårdspersonal efter en spelning med Hov1. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Vi tittar på hur vi kan undvika klämrisk, men om det blir fler sektioner eller hur det går att göra vet jag inte i dagsläget, säger Sandra Wilke, vd på Furuviksparken, till P4.

Konsertbesökaren Alicia Andersson säger till radion att hon önskat att det fanns fler avdelande kravallstaket på plats.

Annons

– I mitten på konserten blev det väldigt högt tryck, så då blev det jättesvårt att andas. Det började snurra, jag mådde illa och allt svartnade för ögonen.

Nyheten om svimningar kommer tätt inpå kontroversen med de skjutna schimpanserna på Furuviks djurpark i december 2022.

Furuviksparken ägs av Parks and Resorts Scandinavia AB. I koncernen ingår även Kolmårdens Djurpark, Gröna Lund och Skara Sommarland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons