Annons

Filmfestivalen i Cannes kan skjutas upp

Film • Publicerad 6 januari 2021
Regissören Bong Joon-Ho tilldelades Guldpalmen i Cannes 2019. Arkivbild.
Regissören Bong Joon-Ho tilldelades Guldpalmen i Cannes 2019. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Cannes filmfestival meddelar att festivalen, som skulle ha ägt rum mellan 11– 22 maj, förmodligen skjuts upp med minst en månad. 2020 ställdes festivalen in helt, men enligt en talesperson så kommer årets upplaga "definitivt att äga rum", rapporterar AFP.

Filmfestivalerna i Berlin och Venedig hölls i en mindre skala i fjol, men Cannes, som är världens största, ställdes alltså in. Organisatörerna behöver nu utvärdera situationen och kommer att meddela ett beslut inom kort.

Vid festivalen i Cannes 2019 tilldelades sydkoreanske regissören Bong Joon-Ho Guldpalmen för sin film "Parasit". Ett vanligt år i Cannes flockas ungefär 45 000 gäster i staden, av dem är runt 4 500 journalister. Det är också den största mötesplatsen i Europa för den internationella filmindustrin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons