GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fartfyllt godismysterium av Kristina Ohlsson

En nedläggningshotad godisbutik och två spökdetektiver. Kristina Ohlssons kapitelbok är en klurig historia.
Bokrecension • Publicerad 4 december 2021 • Uppdaterad 7 december 2021
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kristina Ohlsson.
Kristina Ohlsson.Foto: Anna-Lena Ahlström
Kapitelbok, från 6 år

Fallet med det mystiska godismonstret

Text: Kristina Ohlsson

Bild: Moa Wallin

Förlag: Bonnier Carlsen

Det är någonting som inte stämmer med Socker-Bellas godisaffär. Varför drar sig kunderna för att gå dit? Vem biter i godiset hon lägger fram? Och varför bildas det spår av godis mot köksväggen?

”Fallet med det mystiska godismonstret” är den andra delen i serien Spökbyrån. Kristina Ohlsson berättar om fallet och detektiverna Kalle och Elsa med ett lättillgängligt språk. Tempot är högt och snart anas en smärtsam familjehistoria.

Moa Wallins färgbilder är avskalade och följer texten nära. Ansiktsuttryck och gester är uttrycksfulla, miljöerna stämningsfulla, och de mystiska spökspåren tydligt fokuserade.

”Fallet med det mystiska godismonstret” rymmer både kluriga gåtor och situationer som lockar till skratt. Berättelsen är dock ganska kantigt utformad och tonen väl redogörande.

Jonna FriesSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.