Annons

Drake om konsert-tragedin: "Brustet hjärta"

Nöje • Publicerad 9 november 2021
Drake. Arkivbild.
Drake. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Rapstjärnan Drake har nu för första gången uttalat sig sedan katastrofen på festivalen Astroworld i Houston i fredags. Han stod på scenen tillsammans med rapparen Travis Scott då kaos och trängsel uppstod vilket ledde till att åtta personer omkom och 25 personer fick föras till sjukhus.

I ett inlägg på Instagram skriver Drake att han ägnat de senaste dagarna åt att försöka greppa den "förkrossande tragedin".

Annons

"Jag hatar att behöva ta till den här plattformen för att uttrycka en så ömtålig känsla som sorg, men det är där jag befinner mig. Mitt hjärta är brustet för familjerna och vännerna till de som förlorat sina liv och för alla de som lider. Jag kommer att fortsätta att be för dem alla, och jag ska vara tillgänglig på de sätt jag kan", skriver han.

Drake ingår i flera stämningsansökningar som riktas mot Travis Scott och arrangören Live Nation. Totalt har hittills närmare ett 40-tal stämningar lämnats in där arrangörerna anklagas för otillräckliga säkerhetsåtgärder trots att man visste att konserten riskerade bli stökig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons