Annons

Drag, opera och eurotechno på Skansen

Musik • Publicerad 1 augusti 2023
Admira Thunderpussy får igång allsångspubliken på Skansen.
Admira Thunderpussy får igång allsångspubliken på Skansen.Foto: Mickan Palmqvist/TT
Josefinito och Johar Untz, mer kända som Josefin Johansson och Johar Bendjelloul, under tisdagens sändning av Allsång på Skansen.
Josefinito och Johar Untz, mer kända som Josefin Johansson och Johar Bendjelloul, under tisdagens sändning av Allsång på Skansen.Foto: Mickan Palmqvist/TT

För sjätte veckan bjöd ”Allsång på Skansen” på sköna toner och välkända ansikten. Cornelia Jacobs, Oscar Zia och Admira Thunderpussy var några som intog Sollidenscenen.

Cornelia Jacobs inledde tisdagskvällen med sin ”Rise” och därefter var det dags för duon Josefinito och Johar Untz, mer kända som tv-profilerna Josefin Johansson och Johar Bendjelloul, som framförde sin eurodiscoinspirerade ”C u in B3rlin”.

Annons

Oscar Zia sjön "Vem bryr sig” och "Drag race Sverige"-vinnaren Admira Thunderpussy gav publiken ”Ave Admira” innan det blev allsång och varmkorv-utdelning med ”Varm korv boogie”.

Sopranerna och systrarna Rebecka och Johanna Wallroth bjöd på skönsång innan Filip Dikmen och Oscar Zia startade ett "allsångs-battle" med sång på både italienska och turkiska.

Allsångskvällen avslutades med Stefan Sundströms jazziga version av Taube-klassikern "Änglamark".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons