GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kanye Wests nya skiva kännetecknas av hybris

Skivrecension • Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 8 september 2021
Hiphop

Kanye West – Donda

Skivbolag: Def Jam & Universal

Det har inte ens gått två veckor sedan Kanye West släppte sitt tionde album och ”Donda” har hunnit bli årets största skivsläpp. Fullängdaren gästas av bland annat Jay-Z, The Weeknd, Kid Cudi och även oväntade Marilyn Manson. Trots många vändor kring albumets slutgiltiga resultat med flera finjusteringar in i det sista, är det klurigt att landa i vilken intuition West vill förmedla till lyssnaren.

Även om plattan har hela 27 spår och kräver åtskilliga timmars genomlyssning, har låtarna stora brister som ger en känsla av ej färdigställt resultat. Skivan är brokig, innehåller en del samples som inte rimmar väl med hans vrål. Temat är genomgående gospel, Jesus, och mer Jesus. Trots att albumet innehåller goda stunder som i “Moon”, kan jag på en hand räkna de låtar som känns värda att lyssna på, somliga upp mot tio minuter. Jag frågar mig själv om det är jag som har tappat förståndet eller West själv.

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.