GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödad fotbollstalang tar plats i "Fifa"

Fotbollstalangen Kiyan Prince var bara 15 år när han dödades vid sin skola i norra London 2006. Nu spelar han som digital 30-åring vidare i "Fifa 21".
Londonderby mellan QPR och Fulham på Kiyan Prince Foundation Stadium tidigare i år.
Londonderby mellan QPR och Fulham på Kiyan Prince Foundation Stadium tidigare i år.
Foto: Tess Derry/AP/TT

Kiyan Prince beskrevs som en av de främsta talangerna vid Queens Park Rangers fotbollsakademi när han höggs till döds med en pennkniv i hjärtat när han försökte gå emellan vid ett bråk, enligt The Guardian.

Nu kommer Prince dock att få spela vidare, i digital form i EA:s "Fifa 21". På årsdagen av mordet den 18 maj dyker han upp med nummer 30 på tröjan, den ålder han skulle ha haft i dag om han fått leva vidare.

Forskare vid University of Bradford har tillsammans med specialeffektsbolaget Framestore och Princes familj försökt få den digitala avbilden av Prince att se ut som han skulle ha gjort vid 30 års ålder.

Mark Prince, pappa till Kiyan, har sedan hans son dödades arbetat för att förhindra knivvåld. 2019 döptes Queens Park Rangers arena Loftus Road om till Kiyan Prince Foundation Stadium efter den stiftelse hans far startat.

– Jag bröt ihop när jag såg Kiyans spelfigur första gången. Genom den här kampanjen hoppas jag att världen till slut får en glimt av Kiyans otroliga potential. Vi får hedra hans talang och förhoppningsvis kan vi inspirera andra barn att ta vara på sin egen talang också, säger han till Reuters.

Läs mer