Annons

Digital teaterfestival på Dramaten

Kultur • Publicerad 5 januari 2021
Dramaten arrangerar en digital teaterfestival med föreställningar från tolv europeiska teatrar. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under två veckor arrangerar Dramaten en digital teaterfestival med föreställningar från tolv europeiska teatrar. Satsningen "Lessingtage 2021 Digital: Stories from Europe" är ett samarbete med Thalia Theater Hamburg.

"I en värld med närmast helt stängda gränser och med en konstform som blöder av att inte få möta sin publik känns det oerhört viktigt att ändå upprätthålla samarbeten med kollegor på den internationella arenan", säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Annons

Bland föreställningarna som visas finns Michael Thalheimers och Berliner Ensambles uppsättning av Bertolt Brechts "Den kaukasiska kritcirkeln" och Dramatens eget bidrag i form av Dostojevskis "Idioten" i regi av Mattias Andersson från 2016.

Festivalen pågår mellan den 20 januari och första februari. Alla föreställningar visas på originalspråk med engelska undertexter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons