Kultur

"Det blir nästan som två Bokens afton i höst”

Kalmar Artikeln publicerades

Dillbergs bokhandel har släppt sitt höstprogram där två stora programpunkter sticker ut, den populära Bokens afton och en författarkväll på Kalmar slott med bland andra Jan Guillou, Liza Marklund och Jonas Jonasson.

Tisdagen den 13 november är det dags för Bokens afton i Kalmarsalen. Årets författare är ännu inte släppta men det står klart att Katarina Ellborg är konferencier. En dryg månad dessförinnan arrangerar Dillbergs bokhandel ytterligare en litteraturafton, på Kalmar slott. Då kommer Jan Guillou, Marie-Louise Ekman, Liza Marklund, Jonas Jonasson och Pascal Engman.

– Det blir nästan som två Bokens afton i höst, även om litteraturkvällen på slottet är mindre i formatet. När vi fick erbjudandet om en litteraturafton med de här fantastiska författarna gick det ju inte att säga nej, säger Katarina Jeansson på Dillbergs bokhandel.

Arbetet med att lägga författarpusslet för Bokens afton är nästan klart och författarna släpps nästa vecka.

– Det händer så mycket i Kalmar, och så har vi ju kvällen på slottet också så det är viktigt att hitta rätt nivå, men det känner jag att vi har gjort, vi är väldigt nöjda med våra namn, säger Katarina Jeansson.

Fakta

Dillbergs höstprogram

25/8: Boksläpp i butiken, Dolt förflutet av Thomas Karlsson och Lennart Guldbrandsson.

25/9: Herman Lindqvist om boken Bernadotte - för Sverige hela tiden, Kalmar slott.

8/10: Litteraturafton med Jan Guillou, Marie-Louise Ekman, Liza Marklund, Jonas Jonasson och Pascal Engman, Kalmar slott.

13/11: Bokens afton, författarna släpps inom kort.

3/12: Lena Ebervall och Per E Samuelson om boken Domardansen, butiken.

Visa mer...