Annons

De vinner årets dokumentärfotopris

Nöje • Publicerad 5 juli 2022
Anette Nantell vinner dokumentärfotopris. Pressbild.
Anette Nantell vinner dokumentärfotopris. Pressbild.Foto: Anette Nantell

Nu står det klart vilka som får Arbetets museums dokumentärfotopris 2022. Det blir Anette Nantell, Angelica Elliott och Krister Hägglund som får ta emot 25 000 kronor vardera.

"Årets dokumentärfotopris är en hyllning till tre skickliga fotografer som låter oss komma människor och skeenden inpå livet: Nantells grimaser inför vaccinsprutan, Hägglunds avfolkade miljöer med smått bisarra spår av liv och Elliotts både allmänmänskliga och djupt personliga berättelse om ett sorgearbete", säger Johanna Haverlind, utställningschef på Arbetets museum i ett pressmeddelande.

Arbetets museum delar ut stipendiet för tjugoförsta året i rad. Det går till personer som genom sitt dokumentära fotograferande tänjer på gränser och visar ett socialt engagemang.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons