Kultur

De spelar huvudrollerna i omtalade Eagles som spelas in i Oskarshamn

FILM Artikeln publicerades
Producenten Stefan H Lindén och statistansvarige Viktor Juholt är i full färd med förberedelserna inför SVT-serien Eagles. Den omtalade serien spelas in i Oskarshamn under sex intensiva veckor med start den 12 september.
Foto: Roger Carlsson
Producenten Stefan H Lindén och statistansvarige Viktor Juholt är i full färd med förberedelserna inför SVT-serien Eagles. Den omtalade serien spelas in i Oskarshamn under sex intensiva veckor med start den 12 september.

I veckan drar inspelningarna av SVT-serien Eagles i gång i Oskarshamn. Nu avslöjas vilka skådespelare som gör huvudrollerna.

I morgon, onsdag den 12 september är den första inspelningsdagen för Eagles, den omtalade SVT-serien som i början beskrevs som ”svenska Skam”. Går allt enligt plan så är de åtta avsnitten inspelade den 24 oktober.

Över 3000 personer provspelade för huvudrollerna. Nu är det klart att de ska spelas av skådespelarna Alva Bratt, Edvard Olsson, Yandeh Sallah, Adrian Öjvindsson och Sarah Gustafsson.

– Ingen av dem är från länet. Adrian Öjvindsson är från Kristianstad och de andra fyra är från Stockholm. Folk från hela Sverige är med i serien men vi väljer att gå ut med just huvudrollerna nu, säger producenten Stefan H Lindén och säger att intervjuer och bilder på skådespelarna får vänta tills inspelningarna satt igång.

– Det har varit en fantastisk castingprocess och vi är så överväldigade över den otroliga respons vi fick under vår castingturné. Det känns så stort att så många ville testa för en roll och efter en lång, intensiv och otroligt svår urvalsprocess så är vi så glada över att få presentera dessa fyra fantastiska unga skådespelare. Det finns så mycket talang ute i landet och vi hoppas verkligen att de ungdomar som sökte och inte fick en roll fortsätter att kämpa för framtida roller och möjligheter, säger Stefan H Lindén.

Vilken bakgrund har skådespelarna som ska spela huvudrollerna?

– Allihop är unga och grymma talanger. Adrian Öjvindsson är 17 år och har inte medverkat i så mycket film och tv men har spelat teater. Han går på gymnasiet. Alva Bratt är 20 år och har rötter i Kalmar men är uppvuxen i Stockholm. Hon har stor erfarenhet av skådespeleri. Yandeh Sallah är också 20 år och med i filmen Fuck You som just nu visas på Torontos filmfestival. Sarah Gustavsson är äldst i gänget, 22 år, och jobbar som skådespelare och modell. Edvard Olsson är före detta hockeyspelare och går sista året på gymnasiet och har tidigare gjort en liten roll i Marie Wern, säger Stefan H Lindén.

Inspelningen av serien Eagles kommer att pågå under sju veckor. Eagles är en ungdomsserie skapad av producenten Stefan H Lindén och regisseras av Amanda Adolfsson. Serien är skriven av Anton Nyberg tillsammans med Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand för produktionsbolaget New Stories på uppdrag av Sveriges Television.

Serien beräknas få premiär på SVT Play under våren 2019.

FAKTA

Eagles

Produceras av New Stories på uppdrag av SVT.

• En säsong, åtta avsnitt, är inplanerade.

• Sänds på SVT Play under våren 2019.

• Spelas in i Oskarshamn mellan den 12 september och 24 oktober. En eller två inspelningsdagar i Karlskrona är också inplanerade.

• Inklusive skådespelare består teamet i Oskarshamn av omkring 30 personer.

• Stefan H Lindén producerar och Amanda Adolfsson regisserar. Båda kommer från Oskarshamn.

• Ett lokalt team har satts samman med Pontus Gustavsson (platschef), Viktor Juholt (statistansvarig), Amanda Hedberg (statistansvarig) och David Eriksson (elektrikerassistent). Alla fyra kommer från Oskarshamn.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.